V Jičíně jsem se narodila a s malými přestávkami,
v něm žiji dodnes.
Město proslavil hlavně vévoda Albrecht z Valdštejna
a v době jeho života Jičín vzkvétal. Pak nám ho
nějací pobudové v Chebu zavraždili.
Dodnes my rodáci tvrdíme, že kdyby se tato
neblahá událost nestala, tak žádná Praha,
ale Jičín se stal hlavním městem naší zemičky!
A to si pište, že události by nabrali úplně jiný směr.
Všude kolem našeho města, je krásná krajina,
darmo se ji neříká Český ráj.
Když si dáte tu práci a vylezete na jičínskou bránu,
tak to sami uvidíte.

A tak nelenujte a přijďte se sami podívat!


Obrázky jsou moje vlastní tvorba. Nesmazávejte podpis
a nevkládejte na své stránky.

Pekárna

9. října 2012 v 11:54 | marrydon |  Moje povídání
Tak jsem si koupila pekárnu na chleba! Protože už delší čas mám dojem, že to co se dá koupit, nemá s chlebem nic společného!
Honem jsem začala hledat recepty, jak se vlastně ten chleba peče. Na internetu jich najdete takové množství, že vybrat ten správný je makačka. Pekárnu mám necelý týden, ale můj domov je už tak provoněn chlebem, že pomalu přemýšlím, jestli nemám otevřít okno a začít prodávat. Stala se z toho posedlost, jak se snažím docílit toho správného chleba, který pamatuji z dětství, že když jsem ho nesla od Kulajdy (to byl malý krámek na rohu) domů, tak jsem ho celý ohlodala a ve dveřích jsem rovnou dostala lepáka od maminky. A protože si myslím, že jsem to objevila, tak se s vámi podělím o můj recept na chleba.
350 ml podmáslí a nebo dobrého kyselého mléka
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky soli
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
500 g hladké chlebové mouky
1/4 droždí( z balíčku, co se prodává)
Do pekárny první dejte všechny tekutiny smíchané se solí a kmínem, potom nasypte mouku a nakonec na vrch dejte kvasnice, aby nebyly namočené.
Pekárnu zapnout na medium. To je vše!
A já jdu hledat ten správný recept na housky, ty v krámě taky stojí za.....!!!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jackguelina Jackguelina | 9. října 2012 v 19:34 | Reagovat

Ten recept vypadá super*********vidím ,že máš nové potešenie,tak vymýšľaj ďalej,prídem na ochutnávku :-)  :-)  :-)  :-)

2 marrydon marrydon | Web | 9. října 2012 v 21:52 | Reagovat

[1]: Janičko jak vidíš, nelením ;-) Děvče víš co se u nás říká: nouze naučila Dalibora housti a ten chleba se fakt nedal jíst a tenhle mě moc chutná...no a ještě čerstvý, s máslem a medem...no mňamka! :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.